Alla inlägg under mars 2008

Av Åsa - 8 mars 2008 17:20


Idag har vi haft en kanonfin dag här, klarblå himmel och stålande solsken. Vinden har dock varit lite kylig. Vi tog ut hela menageriet på en tur och passade på att träna Varga och Frost i koppel. Varga är egentligen rätt lätthanterad, men har inte fått lära sig att gå i koppel på höger sida om en utan hon snor runt som en propeller och är aningens irriterande. Frost drar ju som om det var meningen att han skulle släpa runt en... ja, det gjorde han väl där han bodde innan. Det går bättre och bättre och han börjar lyssna på när man säger nej och vänta. Jag ska ta och träna honom ensam då och då så att han kan koncentrera sig lite bättre! Han är smart i alla fall och fattar snabbt även om han glömmer lika fort ännu - hihi.

     Verkar som om Tudor bara skjuter blårök, för inte verkar Maxi dräktig heller... så vi ska väl börja leta efter en ny hane och byta ut honom. Jag trodde ju att ungarna som Trixi fick på hösten i fjol var Tudors, men jag lutar mer och mer åt att hon hittade någon annan. Även om det liksom stämmer väldigt bra med färgerna som blev att Tudor skulle vara pappa... Jag som längtar så efter kattungar...

    


Av Åsa - 7 mars 2008 14:05


Idag nöjer jag mig med att visa några bilder som vi tog i går:


Bella och mamma Maxi njuter i värmen från kaminen


Stooooooooooora svansar har de. Jag fick förresten just reda på att Bellas pappa Gustav troligen förolyckats framför en bil. De är ute och letar nu, för de har inte hittat kroppen ännu...


Varga kollar in var Bella och Maxi gör.


Sanja och Lizzy myser i ena soffan.


Vinterbadaren Varga har krullat ihop sig i den andra soffan.

Av Åsa - 6 mars 2008 08:54


I går tog sig Frost en avstickare i snön när vi var ute på kvällspromenaden. Det kom säkert 1 dm snö och var så där anlöst vackert som snöyra är, nu på morgonen så har det redan regnat och smält bort. Nåväl slyngeln återvände sent omsider och hade hittat en härlig hög med människobajs att gno in i nacken - yeaaaaaaaaaaaaaaaak! Så vid 24-snåret fick han sig sitt första schamponerade bad! Han såg så ynklig ut, haha! Dock visade det sig vara välbehövligt, för nu har det sträva i hans päls försvunnit och den lite mystiska doft han redan innan hade utöver bajset...

     Här följer lite innan och efter bilder:





Huskyn har en helt otrolig päls! Han var helt torr på mindre än en timma, jag som är van vid schäfrar som är blöta hur länge som helst.

     Jag fick med ett telefonnummer till de som fött upp honom så jag ringde dem i går, jättetrevliga, de heter Peter och Marie och bor uppåt Norrtälje. De blev mycket glada över att få en rapport om var han befinner sig nu och jag lärde mig en hel del nytt om vår nya ras. Frost är en Alaskan Husky tydligen.

     Annars är det roligt att se hur alla tjejerna här tagit honom till sig, alla gillar honom. Mest hänger han med Varga, de är tydligen väldigt raskära fick jag också lära mig igår.



Av Åsa - 5 mars 2008 09:26


Så är nya vovven Frost hemma! Vi hämtade honom i måndags, Hera fick följa med och hon var nog livrädd stackaren att hon skulle bli lämnad någonstans. Ville inte alls hälsa på Frosts familj. Hon så så tacksam ut när hon förstod att vi skulle åka hem igen, stackars lilla mufflan.

     Frost är en stor och fin hane, fullkomligt ouppfostrad och rätt odräglig. Dock verkar det vara en smart kille för han fattade snabbt att jag inte gillar att bli runtsläpad när vi var ute och gick! De har haft en halvstryp på honom och ett koppel av rep (snacka om att bränna sig i händerna) och han har dragit iväg och de har lubbat efter... Begriper inte att folk inte kan skaffa vettiga halsband och koppel och lära sina hundar att inte dra. Det är ju nu inte så svårt när hunden är liten och väger några kilo som valp.

     Han gillar tjejerna och han och Varga fann varandra direkt, de är helt outtröttliga!! Vi provade att han honom lös, men det tog så lång tid innan han ville komma att vi kör med koppel och ska träna inkallning lite längre fram. De får busa i hundgården och det fungerar bra.

     Han är väldigt fascinerad av katterna, stod och kollade och nosade på Bella i korgen en lång stund! Sedan lade han sig ner bredvid och funderade:




Han hette Chippen... men vi har bytt namn på honom till Frost nu, han lyssnar inte på något av namnen så det blir nog bra med tiden, hihi.


Av Åsa - 3 mars 2008 00:21


Fy sjutton för datorvirus! I går var jag ute på en blogg (en annan sida än denna) som tillhör en tjej som är på ett forum jag besöker och fick en hejdundrande virusattack. Den installerar ett antivirusprogram och sprider sig i precis hela datorn. Min sambo har fått sitta hela dagen och en bra bit in på kvällen och handrensa alla filer. Vi testade att köra tre olika virusprogram men inget av dem klarade detta. Tur att man är sambo med en nätverkstekniker i sådana här fall!

     I morgon ska vi åka och hämta vår nya vovve, det ska bli så roligt. Hoppas att han är lika trevlig och lättsam som vår Varga. Men han är ju bara nio månader så det är säkert en massa slyngelfasoner. Ska försöka sova lite nu, hur bra nu det kommer att gå... rapport följer!!

Av Åsa - 1 mars 2008 18:07


I går kom Tudor hem med ett bithål i örat, jag fick kolla det och det såg rätt okej ut och sedan drog han som en avlöning. I går kväll såg att det börjat sippra lite, men det var öppet så jag tänkte att vi väntar till i dag. Han är ju så in i vassen hårdhänt och försvarar sig på liv och död. I fjolsomras när jag skulle fånga honom ute så bet han rätt igenom ett par fodrade bygghandskar så att jag fick centimeter djupa sår på händerna. Därefter har vi försökt att göra det vi måste på hans villkor och låtit honom gå när han sagt i från och fortsatt vid ett annat tillfälle. På något vis har han faattat och börjat lita på att jag inte gör något för att skada honom i alla fall.

     I dag var örat centimeter tjockt, rött och varmt så jag smög mig på honom och fångade honom i ett badlakan så att han inte kunde klösas. Han blev så förvånad att han låg stilla och lät mig trycka ut allt var i örat och tvätta det noggrant med sprit. Husse hade honom i famnen, han såg lite chockad ut men drog inte i väg ut när vi släppte honom. Nu återstår bara att se om det går att lura honom med ett badlakan en gång till om det behövs... han är intelligent! När han var vid matskålen efter behandlingen, där jag fångade honom, så såg han nogsamt till att ha röven mot väggen!

     Sedan var det dags för Bellas hårvård, hon har börjat tova igen så att det står härliga till. Tjocka feta tovor i byxorna, under armarna och på magen. Vi hjälptes åt att hålla henne och jag klippte av allt. Hon provade att bita mig två gånger så jag bet tillbaka och sedan lät hon bli. Nu är hon rejält utkammad och tovfri, lite stött men jag tror att det var skönt att bli av med tovorna som lätt stramar i skinnet när de blir för stora. Det är skillnad på katter som blivit hanterade från att de var bäbbar och på Tudor som inte varit hanterad alls. Tack och lov!

     I morse vaknade jag med ett ryck och tvärsatte mig upp i sängen. Jag hade drömt att en stor jävla björk kom rasande emot mig och vaknade precis samtidig som jag konstaterade att jag kommer att dö. Det var ingen lång sammanhängande dröm utan bara just detta. Jag var inte rädd, men märkligt upprörd efteråt liksom. Senare i dag fick vi reda på att en av grannarna i vår ålder, dött när ett träd fallit över honom i morse (samma tid som jag vaknade) då han ute i skogen. Han stackars mor hade följt med honom ut för hon ville inte att han skulle ge sig ut ensam. Det är inte så länge sedan hon förlorade sin make och nu detta... Det känns både overkligt och hemskt. Sänder varma tanktar till hans mor och dotter.

   

Ovido - Quiz & Flashcards