Alla inlägg under april 2008

Av Åsa - 20 april 2008 12:28


... sent i fredagskväll! Hon kom flera gånger och åt när vi rökte och när sambon öppnade dörren och frågade om hon ville in så gick hon raka vägen till maten som står inne! Först ville hon inte alls prata med oss eller gosa, men sedan när jag lade mig så kom hon precis som hon brukar och visste inte till sig av gosihet. Hon biter mig i näsan, inte hårt men i alla fall tossekatten. Hon fick tag ungefär så att jag skulle ha kunnat ha en ring i näsan som en tjur och det kändes lite. Hon har legat i knäet på mig i stort sett hela tiden. I dag ville hon gå ut, jamade vid dörren och jag släppte ut henne. Jag hoppas att hon fattar att hon kan komma och gå som hon vill nu. Det dumma djuret använder ju inte kattluckan av någon anledning...

Hon har en riktig bäbismage nu i alla fall, jag gissar att det kan vara halvgånget. Blir intressant att se vad det kan bli med bondkatterna som stryker runt här. Hoppas att det blir något långhår i alla fall. Ska bli spännande att se hur många av honorna som är parade... jag hoppas att jag kan ta någon höstkull med Bilbo åtminstone.

     Gick ett varv med kameran och fotade lite vårblomster! Solen skiner och det är en underbar dag så när som på att det är lite kyligt ute. Nu krånglar det att få in bilderna igen... om jag bara kunde fatta vad det är som är fel?!?! Nä nu struntar jag i detta och går ut och sår lite i stället! *morr*


Av Åsa - 17 april 2008 22:41


Haha nu kunde jag lägga in en bild igen - jippie!! Detta är ett av mina saintpaulia nytillskott Ruffled & Lace, visst är hon som en dröm!! Man vill bara äta upp henne.


En vårbild av bryggan, nu börjar det bli både varmt och vackert ute. Jag kan sitta och titta på molnen och upptäcka att de bildar olika figurer allteftersom de rör sig precis hur länge som helst!


Vy genom hundgården och mot sommarstugeområdet som vi bofasta lite omdömeslöst kallar negerbyn *rodnar lite*. Jag älskar dessa soliga underbara dagar.


Bilbo helt utslagen efter att ha hjälpt husse att rensa i rabatterna en hel dag. Han är som en liten hund, följer efter överallt.


Maxi lapar sol och putsar pälsen.


Bonny är nyfiken på vad Maxi och jag gör på altanen.


Men åter till rubriken, jag är så trött jämt att det är helt sagolikt. Jag skulle kunna sova dygnet runt tror jag. Kanske är det förkylning och feber som jag gått och dragit på länge som är orsaken, men nu börjar det bli lite tröttsamt. Ska till min husläkare i morgon för årlig besiktning och lite småkrämpor. Inte för att det brukar gå att få så särskilt mycket ur honom men jag hoppas, på att han kan bidra med något som piggar upp mig! Min husläkare har tagit tills sin livs uppgift att utplåna försäkringskassan och högkostnadesskyddet på läkemedel. När jag bad om lite penicillin för första gången på 6 år så sa han: Det är inte bra att hålla på och äta penicillin så ofta... så jag sa att: Kolla min journal när jag åt det sist, kan det verkligen vara för ofta?!! Så jag fick min lilla kur i alla fall. Men nu är det bara tre år sedan jag åt den, så jag får väl dras med förkylningen ett tag till *fniss*.

      Idag fyller sonen 20 år, du milde vad tiden går! Vi var till honom och grattade och lämnade paket, sedan bjöd vi ut honom på en trevlig middag på en kanonbra grekisk restaurang. Det var jättetrevligt! I morgon ska han fira med kompisarna förstås.

     Vi lämnade Hera, Frost och Varga i hundgården när vi åkte till sonen och tog bara med Sanja. Varga den lilla ormen tar sig fortfarande igenom hålen i armeringnätet, de är 20 x 20 cm. Så hon mötte oss på infartsvägen när vi kom hem. Nu måste vi fixa med hönsnät längst ner, särskilt om det bli valpisar!

Av Åsa - 16 april 2008 16:57


I går sov jag mest hela dagen och natten, idag är jag något bättre men långt ifrån full fart. Det måste vara något virusaktigt, för jag har haft en massa feber och för tillfället känner jag mig mest manglad. Så himla trist när det är fint väder och ganska varmt ute. Hoppas att vad det nu är tänker gå över snart!

     Har i alla fall fått något gjort och krukat alla mina lökar och knölar. De får stå i växthuset och gro till sig tills det är dags att flytta ut. Det ska visst bli kanonväder i helgen, klarblå himmel, solsken och hyggligt varmt! Jag hoppas att de klarar sig med några lager fiberduk. Det gror och tittar upp en massa roliga saker i rabatterna för varje dag. Lökarna verkar sprida sig ganska bra och det ser ut som om det är dags att dela på en del krokus och snödroppsttuvor. Alla påskliljorna som mest blev blad i fjol är fulla med knopp och det ska bli så roligt att se dem i blom. Så kanske jag kan hitta var jag grävde ner mina pingstliljor, gamla, fina, doftande Actealökar.

     Verkar inte fungera med bilder i dag heller... jag mailade till administrationen men har inte fått något svar ännu. Hoppas att det blir bra snart igen, det ser så trist ut med bara en massa text i bloggen.

     Jag fick en massa nya saintpaulior med posten idag, det är så roligt. Bara att hoppas att de små bladen är snälla och rotar sig fort nu. Ibland har man gett upp flera gånger om när det äntligen kommer en massa småplantor. 


Av Åsa - 14 april 2008 21:28


Tänker på lilla Engla och hennes familj, jag saknar ord... hur klarar man något sådant som förälder, syskon, anhörig... Hoppas att de någonstans, på något sätt känner någon sorts tröst i hela landets engagemang.

    


Av Åsa - 13 april 2008 20:34


...har vi haft idag. Soligt och riktigt fint! Blev så inspirerad att jag tog lite nya bilder på omgivningen. Undrar varför det krånglar så med bilderna... jag hade inte alls tänkt mig att lägga den högst upp. Det står att det är fel på sidan när jag försöker att lägga in en bild, hmm... Bara för att jag tagit flera trevliga i dag då förstås!

     Den här förkylningen eller vad man ska kalla det som jag går och drar på är riktigt jobbig. Har mått skrutt både i går och i dag. Nyser så det är otroligt och har ett skallebang som inte är av denna världen. Min stresstarm tycker också att det är läge att göra sig påmind så jag har tillbringat en del tid på hemlighuset med. Men nu på kvällen känner jag mig bättre, har vädrat ur hela huset och det doftar vårigt och friskt!

     Har lagt ut lite auktioner på tradera nu igen, när jag kan behandla mina bilder. Det är lite kul med tradera, det kommer in någon liten extra peng så att man kan köpa något man hittar! Hade tänkt att lägga in en bild på min nya saintpaulia idag med, det är en riktig skönhet.




Av Åsa - 11 april 2008 22:47


Bonusbarnen har kommit och lilla Bilbo blev så till sig och sprang runt och hälsade som en liten hund. Han har varit dem i hasorna hela tiden som de var ute, underbart att se!

     Jag har äntligen hittat skivan med mitt bildbehandlingsprogram, det försvann ju när datorn installerades om. Så i morgon ska jag ta och fota en massa. Det blommar så trevlig i rabatterna. Bilbo och Bitchi/Bonny har upptäckt vår lönn så nu tränar de där dagligen, som två ekorrar - hihi!

     Det har varit en hyggligt varm dag, solen gick i moln på eftermiddagen och det ska visst bli mulet hela helgen. Det gör inte så mycket bara det inte blir kallt och blåsigt. I morgon ska jag ta mig i kragen och så lite i växthuset.

Av Åsa - 10 april 2008 23:13


Idag kom nog våren, efter en grå förmiddag så tittade solen fram och värmen kom överraskande fort. Min sambo blev så inspirerad att han gick ut och började bygga på regn- och vinsskyddet i hundgården. Arbetet följdes med stort intresse och Frost, Hera och Varga, de vägrade konsekvent att beträda golvet, hihi!! De låg bredvid i leran och betraktade allt. Hoppas att det får vara fint och soligt några dagar nu så att det torkar upp lite.

     Sanja vägrar att vara i hundgården, så hon och Bilbo, som tror att han är hund, har larvat runt med mig och kikat och raffsat lite i rabatterna. Bilbo gillar Sanja, nu ligger de tillsammans i soffan och sover. Jag tror att vi får ta Sanja till vetten och kolla ögonen snart, hon hukar sig för skuggor och skäller som en vanvettig när någon kliver in i hallen, särskilt när det börjat skymma lite. Både på mig och husse om så är. Ibland funderar vi över om hon inte är äldre än sina tre påstådda år, det kanske vetten kan säga något om förhoppningsvis.

      Lizzy kom förresten så pass nära idag att jag kunde klappa henne! Jag hade nog kunnat fånga henne, men jag vill att hon ska veta att hon får vara ute med. Det är ju så konstigt detta att hon beter sig som om hon inte fick vara ute och inte vågar komma in igen. Men gud vet ju allena vad den kattstackaren varit med om. Nu kommer hon i alla fall och äter dagligen av torrfodret jag ställer ut och det verkar som om hon blir modigare och modigare för var dag. Svårt att förstå att hon som helst skulle sova i ansiktet på mig innan är så skygg och försiktig nu. Jag hoppas verkligen att hon inte får en kull ungar ute i alla fall. Men vi får väl försöka att fånga in dem om det blir så. Min förhoppning är att hon ska börja gå in igen när dörrarna kan stå öppna, men ännu är det ju för kallt för det tyvärr.

Av Åsa - 9 april 2008 16:22


... så har vi mer snö under våren än under hela vintern sammanlagt... Just nu så vräker det ner handflatsstora tunga flingor. Inspirationen att så uteblir, trots att det är ganska varmt i växthuset så ligger fröerna som ska ha vinter kvar i frysen. Likaså alla som ska direktsås. Hade ett sådant här år i fjol med, utan lust. Trodde att det skulle bli bättre i år. Har i alla fall börjat kruka ut mina saintpauliabäbisar, tre krukor blev plötsligt 17 i stället. Var sjutton ska allt få plats? Det finns dessutom massor av bäbbar kvar, men det får bli en annan dag tror jag.

    Lilla Vargas mage växer för varje dag. Det är så ovant att se henne med mage, hon som var tunn som en tråd. Men det är klädsamt! Vet inte om jag ska ultraljuda henne eller inte, det vore otroligt om hon inte är dräktig. Men det kunde ju kanske vara skönt att veta hur många det är förstås. Bilbo skulle behöva åka till vetten igen med, för det verkar inte som om ögonsalvan funkar. Han rosslar lite så det kanske skulle behövas en kur penicillin. Men vi får väl göra åt det vi har hemma nu först. Min vette är lite kul, vi tog ju hand om en liten mycket undernärd perserkille i fjol. När vi kom dit så kikade vetten i Fenix öra och utbrast: "Det finns inte en grej som sitter där den ska på de här missfostren. De är helt defekta! Jag fattar inte att det är tillåtet att avla på dem fortfarande år 2007!!" Han har givetvis rätt, men det är något alldeles särskilt med persertemperamentet. Så älskliga är inte andra katter och parade med ett normalt långhår så blir det urfina och goa bäbbar.

Ovido - Quiz & Flashcards