Alla inlägg under december 2008

Av Åsa - 22 december 2008 14:17


... fick Engla idag så att det hette duga. Jag önskar att jag haft med en videokamera och kunnat föreviga det! Hon slet upp en liten gran med rötter och allt och sedan bar det iväg. Hon springer inte långt bort utan i stora vida cirklar runt mej och så vill hon höra att hon är duktig när hon sveper förbi. Inte underligt egentligen för så for hon ju runt med mamma och pappa dagligen innan. Nu hade hon samlat sig några dagar så det blev extra mycket springfnatt. Annars försöker vi att låta hundarna träffas en eller ett par gånger i veckan så att de inte ska glömma varandra.

     En suverän dag har vi haft här, soligt och molnfritt, men självfallet så blåser det rejält. Himmel vad dammet inne syns väl i solljuset - haha! Engla har börjat att leka med katterna, de jagar varandra så att det yr saker. I går hade den en Ica-kasse som jag lindat ihop till boll, och skulle lägga i lådan, som de for runt med. De hade så roligt att jag inte hade hjärta att ta den i från dem. Katterna har ju fått vara inne här, bara Erika som var ute ett tag en dag och kollade läget. Det lär bo två elaka katter i huset bakom oss och jag vill ju inte att de ska ut och skada sig. Jag tror att de saknar friheten med kattluckan sedan där vi bodde innan.

Av Åsa - 21 december 2008 20:39


Vaknade till en solig och klarblå himmel, förutom några tunna molnslöjor. Det har varit en kall natt och låg frost och is över allt. Det välsignade ljuset som ger massor av energi och lust. Äntligen! Frampå dagen så molnade det på sig igen och på eftermiddagen kom regnet, som vanligt. Men det var i alla fall några timmars frist i vinterregnet.

     Vi träffade en knasig fasan som tjoade i högan sky i skogen som nästan hälsade på Engla. Hon är ju ganska försiktig och mild i sin framtoning. Det var så spännande att bakbenen darrade lite och hon var säkert 5 meter lång - hihi!

     Idag har jag bakat sista omgången lussebullar för i år, de är ju ett måste till både glöggen och julkaffet.Katterna är helt stolliga i lussebullarna, helst ska de vara ljumma, så smakar de visst bäst. Lilla Hanna var in under bakduken och snöt med sig en bulle som hon mumsar på under köksbordet nu! I morgon ska jag blötlägga potatisen till Jansson, så att det bara är att värma till julbordet, det är så bekvämt. Återstår lite städning och sådant, men i övrigt så känner jag mig i fas med julfriden.

Av Åsa - 20 december 2008 13:21


... och det måtte ha hållit på länge, vattenpölen på parkeringen når nästan tvärsöver, så snart tar man sig inte förbi där utan att vada. Engla gillar i och för sig vatten så hon protesterar inte, regnet tycker hon lite mindre om förstås. Kniper ihop öronen, hela ansiktet och kisar så hon ser ganska fånig ut.

     Engla och Erika har ingått en pakt mot att Erika ska ha halsband på sig. Gud vet hur de bär sig åt, men av åker halsbandet och så ligger Engla och suger på det så att det är alldeles blött - yeaaaak. Nu ligger det på tork så får vi se hur det går nästa gång. Trägen vinner kanske ;) Men jag får nog köpa ett nytt i reserv, för det börjar se lite ankommet ut.



Av Åsa - 19 december 2008 17:23


... krukväxten alltså, sålde Lidl idag för 29 kronor stycket! Synda att fynda ;)

Av Åsa - 19 december 2008 14:52


... här på eftermiddagen och hann ta en liten tur ute i skogen innan den sjönk ner igen. Det finns en jättemysig stig bredvid ån som går genom granplantaget där jag kan ha bäbban lös. Hon är så duktig och kommer så fint på inkallning! Himlen är mera blå än molnig och jag blir så glad! Jag hann fota lite här inne och utanför i det bra dagsljuset också, men tyvärr ligger inte kamerascannerkabeln i julgransfoten så jag får väl leta lite till. Hrmpff!

     Jag tror att Erika fick hjälp i natt med att få av sig det förhatliga halsbandet med telefonnummer. Det ligger en bit av det på kanske 4-5 cm så lägligt intill hundsängen... De sover ju tillsammans de där två juvelerna. Nu sitter det på Erika igen, så länge det nu varar den här gången. Jag vill att i synnerhet hon ska ha det, eftersom hon går ut ibland.

     Är det någon mer än jag som har trögt med energi och inspiration inför julen? Jag borde fixa fint i alla fönster och baka lussebullar, göra Janssons Frestelse och en massa annat i stället för att sitta här och låta tiden gå. På grund av Engla och småkatterna så blir det ingen julgran i år. Jag har en liten konstgjord som får ståta på ett bord i stället. Vis av tidigare erfarenhet, så kan jag exakt föreställa mig hur himla roligt djuren skulle ha med alla bollar och allt glitter - hehe!

    


Av Åsa - 18 december 2008 21:19


... hade vi det toppenbra! Hundarna fick sig ett extra skrovmål rått kött, Loke barf:ar (Biologiskt Anpassad Rå Föda, googla Barf så finns det en massa information) och det var ju högeligen uppskattat. Frost var så förtjust och åt så fort att han hann med att tömma nästan alla fyra faten! Hans mage lämnade en del övrigt att önska efter en stund. Flera gånger. Efter att vi människor också fått kaffe, mackor och annat gott i magen så visade Loke sin bästa promenadstig som gick mitt ute i skogen runt en fin liten sjö. Hundarna busade runt så det stod härligan till, nu ligger ängla i sin hundsäng och sover gott! Tack Marie för en supertrevlig dag tillsammans med din gudomligt vackra hund, Loke är nog den som är snyggast i kullen.

    Naturligtvis glömde jag kameran med sina nyladdade batterier hemma. Liksom lappen jag så omsorgsfullt skrivit ner allt jag skulle handla på. Ett under att jag kom i väg själv och inte glömde hunden eller något. Vi var på en för oss ny zooaffär och Engla fick sitt första strypkoppel. Katterna fick nya fina julröda reflexhalsband, i alla fall Erika är intresserad av att gå ut. Mycket vackert på vita katter - hihi! Jag bunkrade en massa tuggleksaker, -ben, dragkamps rep och självfallet en massa grisöron. Grisöron förresten verkar det skilja hur mycket som helst på i pris beroende på var man köper dem. ÖB har 10-pack ganska små öron för 35 kr. Ica City hade stora fina rejäla öron för 4.50 kr styck, djuraffären ligger bra till på dyr-toppen med 8 kr/st. Något annat ställe sålde två-pack för 25 kronor.

Av Åsa - 18 december 2008 11:03


Min lista av saknade attiraljer började med läsglasögonen, sen ville jag ha tag på strykhjärnet, bankdosan och kameran... Jag har rotat runt lite på måfå och funderat över var jag kan ha lagt dem. I går hittade jag allt, i kartongen längst in i rummet, längst ner i högen förstås. Döm om min förvåning när jag lyfter upp julgransfoten och hittar allt utom strykjärnet nertryckt i den?! Undrar hur man tänker emellanåt: "Jag lägger det på ett ställe som är lätt att hitta?!!" Det första varje normalbegåvad människa letar i är ju självklart julgransfoten, där har man ju allt möjligt. Nåväl gott att dessa saker är funna nu i alla fall!

     Idag ska vi, mitt ex, Varga, Frost, jag och Engla åka och hälsa på Loke. Det ska bli så roligt. Undrar hur stor han är nu? Engla växer så det knakar tycker jag. Jag hittade batteriladdaren innan, i en bokkartong, så jag hoppas att jag har batterier till kameran nu så jag kan ta en massa bilder! Det ska bli så roligt. Hundarna blir så glada när det är släktträff.

Av Åsa - 17 december 2008 21:44


För den fina utmärkelsen jag fått av Valle! Jag delar den vidare till alla som läser min blogg!


Motiveringen är:

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande! Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse…






Skapa flashcards