Alla inlägg under januari 2009

Av Åsa - 25 januari 2009 18:25


Nu ni, är det full fart på kärringen här så det räcker och blir över! Jag har tömt ytterligare ett tiotal kartonger med garn och tyg. Flyttat runt en massa lådor på ett smart sätt så att de tar så lite plats som möjligt i klädkammaren. Nu börjar jag skönja golvet här i dator- och syrummet, så nu börjar det gå att möblera upp som det slutligen ska vara. Ett problem har jag inte lyckats lösa, det tilltänkta sybordets skruvar är på vift... ytterligt irriterande. Jag har suttit och massproducerat lite raggsockar, två till en kompis bäbis och ett par i vuxenstorlek. Verkar som om jag får mera att sticka på beställning med. Just nu håller jag på att byta ut julgardinerna! Gardinstången i köket släppte precis när jag var klar med nya gardinerna och föll rätt över lillkatten och låg och sov på fönsterbrädan. Hon ligger och återhämtar sig nu i en av lådorna till kattställningen. Nu är strykjärnet varmt igen, fick stänga av det medan Engla var ute och busade med Jason. Så nu ska jag fortsätta innan jag kommer på att jag är trött och har ont i ryggen.

    

Av Åsa - 24 januari 2009 11:27

Idag regnar det och är snorhalt på all is som täcker vägarna. Engla verkar tycka att det är lite kul att halka runt, den dårfian! Själv går man med mycket små och försiktiga steg. Det tar dubbelt så lång tid att gå den vanliga morgonsvängen. Jag avskyr att halka, jag slår mig alltid fördärvad. För några år sedan så hade jag hand om en valp till en kompis som låg i skiljsmässa. Tassa hette hunden och var en fyramånaders Schäfer/Ovtjarka. Vi skulle bara gå ut i trädgården och snabbkissa. Så släpper marken under fötterna och jag ligger som en planka på rygg, duns. Muttrar och far upp för att göra samma sak igen, svär lite, eller ganska mycket. Vi tar oss ner till äppelträdet då jag far som en planka igen och då tyckte Tassa att jag var en så roligt och annorlunda människa att hon började tokleka med mig. Tacka för det, jag kunde ju inte annat än skratta!!

     Erika har varit som uppdragen i natt, kommit rusande och anfallit mig flera gånger. Jag har väl rört på en fot eller hand eller så under täcket och det är ju det roligaste som finns. I brist på rörelser så attackerar hon hela mig, från benen och uppåt - haha!

     Idag ska jag försöka att hitta alla gardiner jag packat ner någonstans. De finns säkert längst ner och längst bak av alla kartonger jag ställt in i klädkamrarna... Vet inte vad jag har som kan passa i köket, jag får väl sy nya annars. Jag såg ett passande tyg när jag packade upp dem.

     Lyckades fånga alla katterna på en bild i går! Sedan låg lilla Hanna och myste med mamma Lizzy i soffan, de spann båda två så det hördes lång väg.  Lizzy älskar verkligen sin lilla Hanna, hon tillåter henne nästan vad som helst. I går tror jag till och med att hon provsnuttade lite trots att det är längesedan hon vandes av.

Av Åsa - 23 januari 2009 20:29


Bloggen har fått en utmärkelse av  Eva å Kira och  camilla (gode gud gör så att länkarna fungerar nu), tusen tack för det!


Reglerna är såna att man ska lista 5 saker som man är beroende av. Sedan ska man skicka vidare till 5 andra bloggare…



1: Min hund och mina katter (jag skulle inte vilja vara utan någon av dem)

2: Mina nära och kära (son, övrig familj och vänner)

3: Datorn (inte utan gmail, blocket, tradera, alla bloggar och aftonbladet)

4: Trutvalla (cerat, Lypsyl, Försvarets Hudsalva, you name it, I´ve got it)

5: Cigaretter (tänk vad mycket frisk luft jag får mellan hundpromenaderna)


Jag delar priset vidare till alla ni som har länk på min sida och alla andra som är inne och kikar på min blogg.


Ha en bra kväll alla!

Av Åsa - 23 januari 2009 12:22


I dag far den nyopererade Erika runt som ett torrt skinn, rusar, hoppar och klänger i kattställningen och möblerna som om hon vore uppdragen! Hon pratar muntert hela tiden också, ungefär som om hon ska till att gå i löp. Engla verkar lite orolig och följer efter henne och håller koll! Det luktar väl lite annorlunda med såret på magen förstås. Men tänk om det vore en människa. Som skulle oja sig vid varje rörelse och utföra dem så försiktigt som möjligt. Säga: Nej, nej lura mig inte att skratta nu. Det blir ju ett ganska stort sår vid kastraktion. Nog är djur fantastiska!

     Annars susar jag runt här och tar bort julgrejorna, letar andra lampor till fönstren och väljer ut nya gardiner. Samtidigt som jag försöker hinna med att sticka lite på ett par yttepytteraggsockar till en kompis lilla son. Jag gjorde ett par i går, men det ska nog till en fetfotad ung man att använda dem - haha! De jag gör nu har mycket mindre omkrets, så de ska väl passa!

     Det snöade lite i förmiddags, har kommit så där en centimeter ovanpå blankisen så det är ett spännande företag att ge sig ut och gå. Nu blåser det bara kallt och är allmänt grått och ruggigt. Kanske någon minusgrad så där.


Av Åsa - 22 januari 2009 17:38


-Vad tjatar du om nu då matte, säger Hanna och tittar upp bakom Erika? Erika sover stenhårt, hon har varit hos veterinären och blivit kastrerad idag. Jag ställde henne att vakna upp i badrummet, nära lådorna och på marken så att hon inte ska skada sig. Men nog vinglar hon upp och hoppar först upp i min säng. Jag lyfte ner henne när hon var på väg att hoppa ner och då vinglar hon vidare till köket och hoppar upp till den varma goa fönsterbrädan. Hon har legat där i flera timmar ensam, men nu såg jag att lilla halvsyrran Hanna ligger bredvid henne. Hon har mått illa och kräkts en gång annars verkar hon bara trött och vill sova. Nu hoppas jag bara att allt ska läka fint och att hon blir smärtfri fort. Stygnen ska vi ta om 10 dagar har hemma.

     Det var ju meningen att två av vildkattshanarna skulle med också. Dexter som bor hos Malin ska göra det lite längre fram och Diezel som bor hos exet ville inte vara i kattbur. Han ville inte så till den milda grad att han högg genom tumgreppet på husse så blodet rann och husse fick åka till läkaren och få lite penicillin.

     I övrigt har det varit en dag som flutit på fint, vi slapp vänta på sjukhuset och fick komma in direkt, det var ingen kö på apoteket och vi hann äta lunchbuffé på kinarestaurangen. Hundarna är ju alltid glada när vi är tillsammans hela flocken, vi åkte hem hit sedan och åt efterätt. Man ser på hundarna hur tryggt de lägger sig och sover, när vi alla är samlade på ett ställe.

Av Åsa - 22 januari 2009 17:02


... om jag får detta att fungera, men hjälp från snälla Filifjonkan. Ett mycket lovvärt initaitiv från Vattenfall. Hjälp till du med!


http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/ kan man läsa om kampanjen och så här ser bilden ut


Av Åsa - 21 januari 2009 13:35


Jag flyttade ju hit den 1 december och anmälde till Plusenergi att jag ville ha dem som elleverantörer. Hyresvärden lovade meddela Vattenfall så att allt skulle flyta på. Nu har jag emellertid inte fått några elräkningar så jag tänkte det är bäst att jag kollar upp det. Självklart hade jag hamnat mellan två stolar, hyresvärden hade inte anmält och killen på Plusenergi som tog emot min anmälan berättade inte att de ska upphöra i mars utan tog emot anmälan. Nu till turen: Det är avflyttande hyresgästs skyldighet att anmäla att man flyttar och hans elabonnemang gäller till idag. Lite futtigt, men samtidigt så känns det lite tursamt att ha fått gratis el i två månader!

     Erika och Hanna ligger och sover på favoritstället, den varma köksfönsterbrädan. Ja, jag har adventsstaken kvar - hihi - den ska bort nu denna vecka;)



Av Åsa - 20 januari 2009 22:53


Dagen till ära så har jag tömt kameran på lite bilder som är tagna sedan vi flyttade hit. Först en vy uti från trappan från vänster till höger. Sedan sovrumsfönstret bakom den magnifika rhododenron, lite bilder på hund och katter (observera att Engla har en bit av Erikas halsband framför sig när hon ligger i korgen...) och slutligen en köksvy från i julas. Nu funkar ju både kameran med nya batterier och scannerkabeln är inkomplad efter konstens alla regler så ska det bli fler bilder än det varit sista tiden.

     I dag har vi varit ute och storhandlat, jättetrist med nödvändigt. Engla har fått leka med mamma och pappa också och är både nöjd och lite trött nu. Frost fick ett nytt åttameters flexikoppel (han slet av sitt gamla...) och var hur lycklig som helst. Den lymmeln går det ju tyvärr inte att ha lös. Nu när jag packat upp allt så ska jag slå mig till ro med en god bok.





Ovido - Quiz & Flashcards